11-11-2005
Uitgenodigd door pyne nog even een intensieve cache-dag. Vooral het prachtige bos/park bij Aerdenhout was een genot.
1777. De Blubber Cache by Team Geertje
Hoewel ik laarzen achter in mijn kofferbak heb, zo lui en eigenwijs geweest deze toch niet aan te trekken. Zit nu dus wel met flink bemodderde sportschoenen. Toch viel het me mee. Glibberend en voorzichtig steeds de voet op een geschikt punt plaatsend de cache benaderd. Die stond keurig op me te wachten. Alternatieve terugweg genomen en daarbij nauwelijks nog blubber gezien. En dat alles begeleid door voortdurend hondengeblaf vanuit het asiel.
BVDLC
1776. Hedera by madmull
Bij het naderen van de stash area wist pyne plots weer wat Hedera was. Ook ik herinnerde mij toen de kreet bij een cache in Rotterdam. Toch nog wel even staan zoeken. Bij het zien van de fraaie cache-constructie toch wel nieuwsgierig wie van het duo madmull als hobby punniken heeft. Dit was onze laatste cache in Amsterdam, want pyne moest weer aan het werk en dus fluks terug naar Den Haag.
BVDLC
1775. Omfietskunst: Honden. by Klaproos
Hier was ik al eens eerder geweest om een cache te rapen. Geen idee waar ik toen mijn auto heb neergezet, want het viel niet mee een plekje te vinden. Amsterdam hè. Pyne wees mij de weg naar een bejaardenhuis, hahaha. Vanaf daar een paar honderd meter gelopen. Viel dus mee. Terwijl ik de GPSr instelde, graaide pyne de cache al. Ja hij had er zin in vandaag. Geen wonder, hij staat al veel te lang bijna droog. Fraai verstopt overigens deze cache. Dank daarvoor.
1774. houtrak; Monument by vadernatuur
En zo kom ik al cachende achter waar in de tweede wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort. Opvallend is, dat daar steeds fraaie monumenten voor zijn gebouwd waarin meestal een onderdeel van het ongelukkige vliegtuig is verwerkt. Samen met pyne even een bezoekje gebracht alhier aan de rand van westelijk Amsterdam om de micro te rapen. Om er te komen het onverharde weggetje genomen waar hard werd gewerkt met shovels en dat soort.
BVDLC
1773. Tonderzwam by klaproos
Wat mij vooral opviel tijdens de wandeling die ik samen met pyne maakte door dit prachtige park bij Aerdenhout, was het grote aantal dode bomen. Van die grote stronken die nog parmantig staan, maar al vol zitten met spechtengaten en bovendien voorzien van tonderzwammen. Om mooie kleuren te zien is nu een prima tijd met de verlate herfst dit jaar. Eigenlijk wilde pyne gewoon een kopje koffie komen drinken bij me thuis en weer eens bijpraten. Toch kriebelde het natuurlijk bij hem, omdat ie veel te weinig aan het geocachen is tegenwoordig en mijn voorstel om deze cache te doen, werd gretig aangepakt. We hebben de rondwandeling heel rustig gedaan en vooral pyne heeft veel foto’s gemaakt. We vonden het wel gek, dat we geen enkele specht hebben waargenomen. Sommige door deze vogels geschapen gaten waren nog vers te zien aan het pulver dat daarbij vrijkwam. Natuurlijk moest er ook gecached en dus opgelet worden om de juiste route te lopen. Aan het eind raakten we de route kwijt. Ook de witte bank was lastig te vinden, maar gelukkig spotte pyne hem plots. Bij de cache hadden we een flinke afwijking. Onze conclusie was dat we ergens andere aantallen hadden geteld dan de cache-legger bedoelde. Was niet erg, want het was duidelijk waar we de cache moesten zoeken.
Kortom, een cache waarbij je tot rust komt. Een aanrader dus. Bedankt daarvoor.