12-04-2009
Naar Noord-Brabant getrokken op de Paaszondag en aldaar heel wat keren aan de rivier de Dommel gestaan. Op de heenweg in Rotterdam getracht wat caches te pakken. Twee ervan kon ik niet vinden. Ook in Brabant bleven er twee voor mij onvindbaar.
6364. Running Soldiers by Buitenschoen
Bijna wilde ik Den Bosch verlaten om huiswaarts te keren, toen warempel nog een ikoontje op het display voorbij trok. Dat moest onderzocht. Een cache ter herinnering aan WOII. Volgens de beschrijving was het niet echt gezond in Den Bosch te wonen eind oktober 1944 toen er hevig om de stad werd gevochten. Het bijzondere kunstwerk waar ik mij nu bevond, herinnert aan die ellendige tijd.
Mijn Delftsblauwe bolide even snel geparkeerd op een illegaal plekje naast een plezierjacht waarvan de lieden net aan het diner zaten. Ze een smakelijke maaltijd gewenst en even het kunstwerk bekeken en de fraai verborgen cache gegraaid.
Terug bij de bolide was men bijna toe aan het toetje. Dat van mij had ik net gehad. Dank daarvoor.
6363. De Diest by Djaga
Illegaal geparkeerd. Moet kunnen op Paaszondag. Relatief snel langs twee caches gerend. Eigenlijk niet mijn stijl. Maar nood breekt wet of zoiets. Toch nog wel even gezien dat dit een bijzonder plekje is. Goed dat de Binnendieze niet is gedempt en zodoende beschikbaar is voor goede initiatieven zoals het plaatsen van deze micro. Dank daarvoor.
6362. Beroemde Bosschenaar: Borghs by Kwilniebelluh
Zo heeft iedere plaats wel zijn held. Bij Heerenveen was het Auke. Die schopte de bal het veld weer in als ie over het doel was gevlogen. En wee je gebeente als iemand anders dat deed. Dan werd Auke heel boos. Of neem Jochem Drip uit Warga die het zomer en winter presteerde om rond te wandelen met een drup aan zijn neus. Of neem Jan de Roos, de straatzanger uit Noord-Nederland die zwaar beledigd was als je hem minder gaf dan een dubbeltje voor zijn activiteiten. De Bossche held was dus Janus Kiep. Zijn beeldje staat nu achter een hek. Wel veilig misschien, maar toch.
BVDLC
6361. Dommelpark by Annemiek123
Bij wp1 een grote familie waarvan eentje met GPS-apparaat in de hand. Wat denk je dan? Niet: het is nu Pasen, ze gaan eieren zoeken met dat apparaat. Maar dat deden ze wel! Het moet niet gekker worden. En dat aan de Dommel daar in Sint Oedenrode.
Ik had gelukkig wat beters te doen. Een doosje zoeken. Dat lukte prima. Na wat gereken onderbroken door korte stukjes hink-stap-springen bereikte ik de stash area alwaar de fraai verborgen cache werd gevonden en voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.
Het mooiste van de wandeling vond ik de enorme aantallen prachtig bloeiende dotterbloemen langs de oevers. Zou de eierenzoekende familie die ook hebben gezien?
6360. Sint Janskapel by Otiz
Ja, de katholieken en de protestanten hebben vroeger menig robbertje uitgevochten. Zelfs in Liempde. Terwijl me dat nu juist zo'n vredig dorpje lijkt. Vandaag in ieder geval wel. En een kapelletje meer of minder in het zuiden des lands, ach wie maalt daar om. Deze is dus niet meer, maar wordt wel in ere gehouden. Ook mooi. Na wat heen en weer gedrentel was mij duidelijk waar ik de cache moest zoeken. Dat heb ik glimlachend gedaan. Dank daarvoor.
6359. Groot Duijfhuis by groene-woudlopers
Bij wp1 aangekomen was ik even in de war. Dat heb je ervan als je de beschrijving niet goed leest. Bij welke boerderij hoorde nu die wat groot uitgevallen duiventil? Even vragen aan een langswandelende local. Dat bleek een Brabantse Volendammer te zijn die zijn eigen hondje en dat van zijn dochter uitliet. Terwijl de hondjes vrolijk stonden te stoeien met de plaatselijke stier Sjoerd, ben ik heel wat wijzer geworden van ons gesprek. Weliswaar wist ie niet waarbij het duivenhokje hoorde, maar dat terzijde.
Zo weet ik nu dat de boerderij op het hoekje (die met het unieke trapje) bewoond wordt door een heel oude boer met liefde voor zijn vak. De kolossale stier bij voorbeeld zit elke ochtend gezellig met hem aan tafel voor het ontbijt.
Naast de andere boerderij staat een extra (prijzig) optrekje met rieten dak dat speciaal nagemaakt is vanaf een schilderij.
Het oude pontje is opgeheven na een hachelijk ongeluk met toeristische kanovaarders die bijna het leven lieten toen ze in de wilde rivier de Dommel omsloegen, omdat ze het touw van het voetveer niet opmerkten.
Verder had de goede man een gruwelijke hekel aan het woord "gruwelijk". Zoals bekend neem ik dat woord nogal eens in de mond.
Het gesprek werd door hem besloten met de conclusie dat hij me behoorlijk spiritueel vond. Laat ik dat een beetje ombuigen naar: gruwelijk spirituele cultuurbarbaar.
En verder trok ik door de pittoreske bolvelden nabij Boxtel en Liempde en trof ergens op een fraaie locatie die al min of meer voorspeld was door de Brabantse Volendammer, de cache aan. Dank daarvoor.
6358. De Hultert by MrEWalker
Het mooiste moment van de dag qua zonneschijn. Ik kreeg het warempel warm tijdens het korte wandelingetje. Wat er zich hier volgens de beschrijving afspeelde op 15 mei 1644 was indrukwekkend. Een heel stuk land verkocht. Kom daar nu eens om.
BVDLC
6357. RUWENBERG by Geopatra
Hoe hard en onvoorspelbaar is het leven van de geocacher? In het verleden had ik al twee mislukte pogingen ondernomen om deze bijzondere multi te kraken. En nu kwam ik weer langs Sint-Michielsgestel. Zou ik gaan voor de derde keer en weer mijn neus stoten?
Ik besloot tot een andere aanpak en belde resoluut mijn privé-helpdesk. Biertje dus. Hij zat al klaar, want dat had ie in een eerder stadium vandaag in een gezellig telefoongesprekje al aangegeven. Hij rekende voor mij de informatie door, moedigde mij aan, keek op zijn pc op ouderwetse OZI-kaarten en nam nog een fris biertje.
Hoewel ik de weg naar het eindpunt met een blinddoek voor had kunnen afleggen, probeerde ik mij toch voor te stellen voor de eerste keer hier te zijn. En alles ging precies als de vorige keren. Totdat...
Geloof het of niet, maar op de stash area aangekomen vond ik het potje op de eerste de beste plek waar ik keek!! De vorige twee keren had ik hier uren rondgestruind tot ik er helemaal gaar van was en bovendien niets van enige waarde gevonden. Mijn blijdschap kende geen grenzen! Spontaan belde ik Biertje met het geweldige resultaat. Die nam meteen nog een biertje en was bijna net zo blij als ik. Wat kan geocaching soms toch mooi zijn! Dank daarvoor.
6356. KB153b by Geopatra
Volgens de beschrijving moest ik onder andere genieten van de vogels. De cache geniet er zeker van, dat was me meteen duidelijk. Als je me niet begrijpt, ga je zelf maar kijken hier. Wel voorzichtig het zakje openen. Maar dat doe je uit jezelf wel, hahahaha. Kortom, vogels houden ook van dit plekje op de momenten dat er geen geocacher het nodig hier vindt te moeten rondstruinen. Wel een mooie route natuurlijk. Dank daarvoor.
6355. Heuveltje by abcmkroon
Hoe diep kan een mens zinken? Het antwoord op deze vraag zal ik niet geven. Wel kan ik melden dat ik behoorlijk stond te schutteren op de stash area. De cache had ik zelfs nooit gevonden en wel om 2 redenen. Ten eerste, dat zeg ik niet. Ten tweede, omdat ie niet op zijn plekje lag. Hoe ik dit weet en de cache toch vond? Gewoon een kwestie van op de juiste tijd daar aanwezig te zijn. Namelijk op het moment dat de cache-legster voorbij wandelde met haar hondje. Weliswaar mocht ik eerst nog zelf een poos verder schutteren totdat ze haar rondje had gelopen, maar toen greep ze in en constateerde de afwijkende ligging van de cache. Nu ligt ie dus weer goed. En ik kon mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.
6354. Scheepswerf "De Delft" by de Kogakes
Leuk kunstwerk hier in de Rotterdamse haven. Behalve voor het rustig zoeken van caches is de vroege zondagochtend ook geschikt om de stad te reinigen van vuil. Een paar van die schoonmaakauto's waren druk rondom mij bezig. Ondertussen plaatste ik mijn worteltekening in de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
6353. Aan de Schie ( Coolhaven) by Bankstel
Zondagochtend vroeg is de beste tijd om naar een grote stad te gaan. Geen parkeerproblematiek. Ongestoord zoeken. Dat kon hier beide en dat deed ik. Met een goed resultaat. Terwijl het zonnetje opkwam over het brede water plaatste ik mijn worteltekening. Dank daarvoor.