01-06-2009
Twee series in de kop van Noord-Holland met daaromheen enkele multi's en flink wat oppakkers. Zonnig en veel wind.Tezamen ingrediënten voor een mooie cache-dag.
6850. Eendjes voeren by Geonoria
Als je iets NIET moet doen, is het dieren voederen. Dat geldt dus ook voor eendjes. Deze onuitroeibare traditie van oma met de kindertjes en een zak oud brood zal echter nooit ophouden. Tenzij je een sloot totaal onaantrekkelijk voor eenden weet te maken. Zo eentje (met t!) ligt hier langs de snelweg bij Koog aan de Zaan. Geen eend gezien.
Met het avondzonnetje recht in het gezicht zocht ik hier mijn laatste cache van de dag op de terugweg uit Noord-Noord-Holland. Via een steile klim vond ik de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
6849. Gemaal Meldijk by Benno
Het gebruikelijke tafereel. Aanlopen, kijken, nano pakken, loggen en weer terugplaatsen. Niets moeilijks aan, zo lijkt het. Waarom ben ik dan vorige keer hier een half uur bezig geweest? Geen nano gezien. Zat ie op dezelfde plek als nu? Ik kan het me niet voorstellen. Tenzij ik de vorige keer stomdronken, stoned en stekeblind was en bovendien niet goed keek. Maar de genoemde persoonlijke aggregatietoestanden kan ik mij me niet herinneren.
Gelukkig was het nu raak. Mooi plekje. Dank daarvoor.
6848. Bello by Benno
Zo te zien reed Bello destijds scheef over het kanaal hier in Alkmaar. Dat is niet echt economisch. Je moet dan een langere brug bouwen. Men zal er wel een reden voor hebben gehad. Een wonder trouwens dat deze in 1914 in Duitsland gebouwde locomotief alle aanslagen op zijn leven heeft overleefd en nu vrolijk in het museum staat.
De Sluismolen - zo te zien een binnenkruier - stond er prima bij in het avondzonnetje. Hetzelfde gold voor de fraai verborgen cache op het moment dat ik hem bovenhaalde. Na het loggen ging ie weer veilig terug in het donker.
BVDLC
6847. A.P. 8: Bonuscache by M en M 2
Slordig als ik ben, vergat ik onderweg bij twee caches uit de serie aanwijzing voor de bonus te noteren. Dat had vooral te maken met de aardige cachers die ik tegenkwam bij deze serie. Te weten: eerst het trio De Vossers, toen het duo Levka en ten slotte het duo lieboom8. De gezellige babbels brachten mij geheel van mijn à propos.
Ik had nu de keuze uit twee opties: nogmaals naar de ontbrekende aanwijzing-caches rijden ofwel slim zijn. De tweede optie was veruit de aantrekkelijkste en de keuze was snel gemaakt. Puzzelen dus met 5 van de 7 aanwijzingen. Een scala van mogelijkheden, waarbij mijn in de GPSr aanwezige topokaart een hoofdrol speelde. Na veel proberen diende zich een aantrekkelijke mogelijkheid aan. Meteen erheen. Al bij het aanrijden zag ik helemaal goed te zitten. Erg tevreden over mezelf kon ik mijn worteltekening plaatsen in het grote logboek in de grote kist. Dank daarvoor en voor de mooie serie in de contreien van Anna Polowna.
6846. Knooppunt De Kooy by M en M 2
Vroeger ging ik vanuit Friesland wel eens op familiebezoek in Julianadorp. Met een bus die over de Afsluitdijk naar Den Helder reed. Dat betekende bij De Kooy uitstappen en naar Julianadorp wandelen. De geschiedenis herleefde een heel klein beetje. In plaats van de bus mijn Delftsblauwe bolide. Uitstappen en dan wandelen. Alleen een stuk korter. En het doel was ook anders. Het bleek een verrassend mooi geconstrueerde cache. Dank daarvoor.
6845. A.P. 1: Bergeenderweg by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Makkelijke micro aan de Bergeenderweg.
10 seconden zoektijd pakweg.
6844. A.P. 2: Jaagpad by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Op het Jaagpad langs het Noordhollandsch Kanaal
Kreeg ik van lieboom8 een gezellig onthaal.
6843. A.P. 3: Grasweg by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Het aardgascompressorstation bij de Grasweg
Drukt en pompt richting Engeland het gas weg.
6842. A.P. 6: Het Oude Veer by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Het opgeheven oude Veer,
Nu nulrichtingsverkeer.
6841. A.P. 5: Boermansweg by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Bij het bosje aan de Boermansweg
Zocht Levka in korte broek de cache, wat een pech!
6840. A.P. 4: Zoutpad by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Het parkeerterrein bij het Zoutpad,
Veel vrachtwagens, niemand achter het stuurrad.
6839. A.P. 7: Van Ewijcksvaart by M en M 2
Het naar Anna Polowna genoemde polderland
Verkeerde zichtbaar in weelderige welstand.
Langs de brede Van Ewijcksvaart
Samen met De Vossers de klus snel geklaard.
6838. Rondje van Ewijcksluis by M en M 2
De sluis werd vandaag rond het middaguur vooral gebruikt door een grote groep jongelui. Om namelijk in het water te springen. Liefst als er een klein bootje voorbij voer. De "bommetjes" hadden tot doel de passagiers op het bootje een ongewilde douche te bezorgen.
Intussen wandelde ik van alle kanten rondom de sluis om de hele omgeving in kaart te brengen. Ik moest daarbij naar nummers, aantallen, getallen en cijfers zoeken. Gelukkig ken ik het verschil tussen die categorieën en begrijp zelfs anderen die het verschil niet kennen. Zo maakte ik een ontspannen wandeling van 2,5 kilometer in een stralend zonnetje en een flink harde wind.
De tocht eindigde met een vleugje humor, dat ik wel kon waarderen. De cache lag op een rustige plek op mij te wachten. Tevreden kon ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.
6837. Amsteldijk by M en M 2
Door de aanleg van de Amsteldijk en vervolgens de inpoldering van de Anna Polowna polder kwam het eilandje Wieringen al flink dichter bij het vasteland te liggen. Dat begrijp ik nu van de geschiedenis van deze contreien.
Mooi uitzicht hier over het water. Ik had flink geluk bij het zoeken. Vlak nadat ik in mijn eentje rustig had kunnen opereren, kwamen er horden dagjesmensen bezit nemen van het uitzichtpunt. Onwetend hoe leuk hier een cache zit verstopt. Houden zo. Dank daarvoor.
6836. Ulkesluis by M en M 2
En zo bereikte ik de dijk van de Anna Polowna polder. Door de vele caches vandaag in deze omgeving, heb ik een beter begrip hoe de wereld er hier heen ligt en ook hoe het vroeger moet zijn geweest. Ik stond hier dus op een aangelegde dijk ten behoeve van een inpoldering. En daar hoort dan een sluis bij om het polderpeil te beheersen. Dankzij geocaching ben ik de laatste jaren flink wijzer geworden. Die wijsheid heb ik meteen omgezet in een daad: het graaien van een cache. Die lag er goed bij op een niet te moeilijk plekje. Dank daarvoor.
6835. Schutsluis De Haukes by M en M 2
Deze cache-plek had ik even hiervoor al vanaf de overkant bekeken. Eventjes een stuk omrijden en de Delftsblauwe bolide bij de schutsluis geparkeerd. Leuk wandelingetje over het ruige gebiedje. De cache lag precies op de verwachte plek en zo hoort het ook. Toen ik terugwandelde meldden zich de volgende bezoekers al. Ik nam voetstoots aan dat het geocachers waren. Niet dus. Ze zochten een leuke zwemplek. Dat was duidelijk niet hier. En net als ik vertrokken ze. Alleen had ik een cache in the pocket. Nou ja, bij wijze van spreken dan, want hij ligt nog prima op zijn mooie plekje.
BVDLC
6834. De Haukes by M en M 2
Voor veel mensen een vrije dag en daarom was het behoorlijk druk in de haven. Na het vinden van het laatste vrije parkeerplekje kon ik het wandelingetje langs de dijk van het Amstelmeer aanvangen. Een stralend zonnetje en harde oostelijke wind begeleidden mij op het smalle paadje langs het water. Intussen zag ik aan de overkant de plek van de volgende cache al liggen. Ik liep er op dik 100 meter afstand voorbij. Nog een paar honderd meter naar de cache op dit voormalige eiland Wieringen. De hint gaf keurig aan waar de micro niet lag, zodat ik geen gevaarlijke toeren behoefde uit te halen. Dank daarvoor.
6833. Westerlanderkoog by M en M 2
Meteen bij aankomst op de stash area vermoedde ik de cache plek. Groot was mijn verwondering dat ik hem daar niet aantrof. Ook niet na meermalen kijken. Dan maar eens verder de boel onderzocht. Onderwijl alle kans om blikken in de verte te werpen als dreuzels passeerden. Die verten waren zowel over water als over land. Mooi wijds gebied hier waar ik wel van houd. De wind blies behoorlijk hard, maar met het zonnetje was het best uit te houden gedurende mijn steeds langer durende zoektocht, omdat ik maar niets vond.
Toen ik het uiteindelijk wilde opgeven, nog een laatste blik geworpen op de vermoedde plek en wat schetst mijn verbazing. De cache lag er gewoon! Moet wel iets met kabouters zijn geweest of een black out of mijn neus. Geen idee, maar de cache was in the pocket en daar ging het om. Dank daarvoor.
6832. Westerland bonuscache by M en M 2
Mijn goede vriend Biertje zal met zijn goede voorbereiding waarschijnlijk geen probleem hebben bij deze bonuscache. Ik wel. Op de vraag bij cache 1 van de serie bleef ik zonder antwoord. En toen moest er gegokt worden. Mijn eerste gok pakte eigenlijk best geloofwaardig uit. In een doodlopend straatje. Meteen erheen. Ter plekke was het duidelijk dat er geen cache lag. Wel sprak ik twee bewoners die mij zagen met GPSr en veronderstelden dat ik aan het geocatching (met t) was. Ze wisten mij echter niet te vertellen wat het antwoord bij cache 1 was. Dus verder gokken. De tweede gok pakte goed uit. Dat zag ik meteen ter plekke. Alleen moest er een vervaarlijke landbouwmachine passeren. En dat op het moment suprême. Zo is er altijd wat met dat geocaching (zonder t). Het kwam gelukkig allemaal goed en zo kon ik mijn worteltekening in de bonuscache plaatsen. Dank daarvoor en voor de mooie serie.
6831. Westerland 7: Hoogste punt Wieringen by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij het Hoogste punt van Wieringen.
Zonder opsmuk of andere overbodige versieringen.
6830. Monument Westerland by M en M 2
Even de serie van het Westerland onderbroken voor het bezichtigen van een monument. 1940-45 en zijn tol. Goed dat daar op deze wijze aandacht aan wordt besteed. Mijn eigen vader is in die oorlog in die eerste dagen nog op de Afsluitdijk actief geweest. Niet ver van hier dus. Gelukkig heeft hij het overleefd en kon hij enkele jaren later de trotse vader worden van een geocacher in de dop.
BVDLC
6829. Westerland 1: Uitzicht over de Waddenzee by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij een Uitzicht over de Waddenzee.
Aan de overkant lag Texel, niet Goeree-Overflakkee.
6828. Westerland 2: Tuinwallen by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij enkele overgebleven historische Tuinwallen.
Achtergebleven onderhoud heeft de rest doen omvallen.
6827. Westerland 3: Rotganzen by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij een gebied bestemd voor Rotganzen.
Hoe ik ook keek, ik zag er geen enkele ronddansen.
6826. Westerland 4: Vogeluitkijkpunt Normerven by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij bij Normerven een Vogeluitkijkpunt
Met de infoborden erbij een ogenschijnlijke reclamestunt.
6825. Westerland 5: Stien van Westerklief by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij van Westerklief een machtig grote Stien
En een passende cache erbij bovendien.
6824. Westerland 6: Graf van de onbekende Viking by M en M 2
Het hoog Noord-Hollandse Westerland
Vakantieoord voor menig recreant
Toonde mij het graf van de onbekende Viking
Het bezorgde mij een lichte zenuwtrekking.
6823. Westerhavensluis by Moriaantje
Ook het aan het grote water gelegen Medemblik ontkomt niet aan de pleziervaart. De haven lag vol met fraaie bootjes. De pleziervaarders lagen op dit vroege Pinkstermaandaguur blijkbaar nog op één oor. Ik niet en ik kon aldus rustig naar een cache zoeken. Die zat op een mooi plekje. Dank daarvoor.
6822. De molen by Moriaantje
Een molentje in Medemblik. Soms draaide het een heel klein beetje onder veel gesteun en gekraak. En dat terwijl het flink hard woei. Blijkbaar hoefde er geen water te worden weggepompt en had de molenaar de wieken opzettelijk niet haaks op de wind gezet. Zo kon ik rustig de fraai verborgen cache vinden en van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.
6821. AECC: Abbekerk's Enige Carpool Cache by Badeendjes
Carpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Abbekerk.
Voorwaar geen broddelwerk.
6820. Erwtje 73 - Coen Valentino by doofie
Te vaak was ik onder dit erwtje doorgescheurd. Elke keer dat ikoontje op mijn display. Het kan er nu af. Even rustig de snelweg verlaten en deze merkwaardige area opgezocht. Nu scheurde het verkeer onder mij door terwijl ik de micro voorzag van mijn worteltekening. Een paar minuten later passeerde ik onderlangs nogmaals de plek. Het ikoontje was intussen verdwenen.
BVDLC