09-06-2007
Geschiedenisles bij een ruïne, nog meer sterke verhalen, fietsen door het Brabantse land. Wat een dag.
3363. Trimmend door "De Bergen" by WeideLopers
Koud had ik mijn vouwfietsje uitgeladen voor een rondje door het altijd sportieve Dongen, of de regen kwam met bakken neer. Pijlsnel de fiets weer in de auto en naar een andere cache gereden.
Uren later ging ik voor de herkansing en nu was het droog. Maar wel dreigend, dus heb ik de fiets in de auto gelaten en heb strategisch gewandeld en zo nu en dan de auto verplaatst.
Zo kwam ik uiteindelijk op een mooi plekje terecht alwaar prima een cache verstopt zou kunnen worden, maar je snapt het al: daar lag ie niet. Na een half uurtje vergeefs zoeken de gegevens geraadpleegd en gek genoeg had ik één cijfer verkeerd genoteerd. Na correctie mocht ik een metertje of 50 verderop zoeken, alwaar de fraai verborgen cache zich snel bloot gaf. Dank daarvoor.
Uit:coin
3362. Zwaluwsestraat by GEORIBO
Als je het altijd vogelvriendelijke Tilburg aan de goede kant verlaat, zit je in een mum op de Zwaluwsestraat. Dat is een onverhard landweggetje met veel kuilen. En met de regen van vandaag waren de kuilen goedgevuld. Mijn trouwe Baleno schudde daarom halsstarrig met de kop en dus ging ik wandelen. Met een weids uitzicht was dat heel prettig. De diepe plassen zorgvuldig ontwijkend, vermoedde ik al van verre de cache-plek. De cache-legger beloonde mijn vertrouwen. Dank daarvoor.
3361. Reeshof Park by Plunkie
Laat ik het nog eens duidelijk zeggen: Tilburg is een bijzondere stad. En dat geldt helemaal voor de naar een vroegere boerderij genoemde wijk Reeshof. Bekijk hem bij voorbeeld eens met Google Earth en ziet de karakteristieke patronen van deze tamelijk nieuwe woonomgeving. De straatnamen zijn systematisch op alfabet gerangschikt. Ook is er gigantisch veel ruimte tussen de woningen. En daar beweegt zich deze cache. Het moge duidelijk zijn, dat ik met veel plezier mij hier een poosje heb vermaakt. De cache werd overigens op een niet zo frisse plek aangetroffen, maar daar kan de cache-legger niets aan doen. Hondeneigenaren wel.
BVDLC
3360. Knight of Münchhausen by Knight of Ni
Mijn advies: geloof die Münchhausen niet! En Ni al helemaal niet! Ik heb ter plekke daar benoorden Tilburg diepgaand gecontroleerd. Een kanon uit het jaar nul. Veel te kleine vuurmond. Het ding is echt al jaren niet meer verplaatst en een prooi van allerlei ongedierte.
Maar ja, als je de cache wilt vinden, moet je toch even mee in het verzonnen fantasierijke verhaal. Dus even de belachelijke aanname dat Ni in de krakkemikkige lantaarnpaal klom en vlak na het schot plaatsnam op het ridicule kogeltje. En dat ie geen zin had om naar die prachtige wijk Reeshof in Tilburg te vliegen en onderweg de kogel verliet. Je zult eerder bedoelen, dat ie eraf kukelde, omdat ie nauwelijks houvast had. En dan die eik waar ie tegenaan vloog. Ik zag geen schade. Ok, er lag een doosje met een logboek, dat ik even heb geparafeerd. En dan die verder vliegende kogel die een huis raakte. Ik heb niks in de krant gelezen daarover.
Ik moet aan de wijze woorden van mijn vader denken die me zei: "Ik zal je deze keer geloven, maar je moet me niet weer wat wijsmaken!"
BVDLC
3359. Ruïne Cache 2: Oude Kerk by Knight of Ni
Even een leuke korte multi in het altijd authentieke Dongen. Het liep anders. Bij het uitstappen op de parkeerplaats werd ik aangesproken door de 83-jarige oud-directeur van de LTS. Nou dan weet je het wel. Gratis lessen geschiedenis, aardrijkskunde, natte his en wereldpolitiek. Hij vond Bush namelijk een enorme idioot en zijn vrouw was het daar mee eens. Het oude vak van schoenmaker werd uitgebreid behandeld, evenals de tweede wereldoorlog, waar hij geen Amerikaan had gezien, maar wel Canadezen en Polen. Ook de Tour de France had zijn interesse, hoewel de wielrenners hem geen ruk boeiden, maar wel het landschap. Natuurlijk kwam ook de ruïne aan bod, waarbij ik hem tot zijn verrassing kon voorlezen uit mijn ppc dat die op 22 mei 1928 was ontstaan, terwijl hij zelf het op 1926 hield. Ook vertelde hij me dat je op Eurobiljetten kunt zien uit welk land het biljet komt, waarop ik hem vertelde dat je er ook op kunt zien in elke drukkerij het biljet gedrukt is. Kijk en dat wist hij weer niet. Had ie toch wat geleerd op zijn oude dag. Om deze log leesbaar te houden, vermeld ik niet over welke onderwerpen het gesprek nog meer ging. Wel dat ie zijn net begonnen dagelijkse rondje niet meer ging doen, want daarvoor was het nu te laat. En eindelijk kon ik aan de multi beginnen.
Toen begon de regen. Zonder de oud-directeur was ik droog rondgekomen. Nu niet. Ik ben maar doorgefietst. En maakte daarbij een telfoutje bij de ruïne. En zocht dus niet op de juiste plek naar de cache. En ging toen maar terug naar de auto om de intussen hongerige maag te vullen met meegebrachte lekkernijen.
Daarna met frisse moed nogmaals naar de ruïne, nu om goed te tellen en dat lukte. Eindelijk werd de fraai verborgen cache bovengehaald. Dank daarvoor.
Uit: TB
3358. Telecom by Banjobende
Gewaarschuwd door de cache-legger eerst mijn laarzen aangetrokken. Niet voor niks, zo bleek. Ook hier in het altijd telecommunicatieve Barendrecht groeit het kletsnatte hoge ochtendgras. Verder was er een open ambulance-dag. Nou vind ik een ambulance een zeer nuttig vervoermiddel - ik heb er zelf mijn leven aan te danken - maar mijn interesse lag op dit moment ietsje verderop. Letterlijk. En in goede staat. Dank daarvoor.
3357. On Tour: Willemsbrug by TuuronTour
Hoe vaak heb ik hier in het altijd bruisende Rotterdam al over het water staan turen? Als jongeman van 15 al. Helemaal uit Friesland op bezoek bij tante Truus. Het was een vriendin van mijn moeder, dus geen echte tante, maar ik mocht 1x per jaar een weekje bij haar logeren en kwam dan op mijn fiets uit Friesland, waarbij ik een stuk met de nachtboot ging. Van Lemmer naar Amsterdam. Toen in 1957 zag het er hier wel anders uit, hoewel de sfeer over het water voor mij hetzelfde is. In de jaren hierna nog vaak hier geweest en zo de ontwikkelingen kunnen volgen. Ook de bouw van de Willemsbrug. Goed dat hier nu ook een cache ligt. Dank daarvoor.