06-04-2006
Naar België gereden en aldaar flink wat caches gevonden. Op de terugweg ook in Nederland redelijk mijn slag geslagen.
1932. Slotbossetoren by Knight of Ni
Nou, van die burcht is niet veel meer over. Toch leuk dat ze dit brokstuk laten staan in de schone plaats Oosterhout. Heb het ding van alle kanten bekeken terwijl de zonnestralen van een avondzon door de gaten kropen. Dat had wel iets. Vervolgens de vragen beantwoord en de cache gegraaid. Hoop van harte dat ie nog wat blijft liggen op die linke plek.
BVDLC
1931. Oranjepomp by Superspeurders
Na wat avonturen in België op de terugweg nog even de schone plaats Oosterhout aangedaan. Aldaar begonnen met naar de pomp te lopen. In het algemeen moet je dat niet doen, maar in dit geval levert het een micro-cache op. En die laat je niet liggen als echte geocacher. Dus bedankt daarvoor.
1930. Milky Way by GCB-Vzw
Over deze multi-cache heb ik het langst gedaan van de serie vandaag. De coördinaten vinden op wp1 ging nog wel, hoewel ik daar niet met de auto aan toe durfde te rijden. Dus even een stukje gewandeld daar in België in het gebied tussen Rijkevorsel en Merksplas. Maar dan naar de gevonden coördinaten, dat was andere koek. Van alle kanten geprobeerd die te bereiken, maar steeds liep het dood. Ik ben bij een zandafgraverij geweest, diverse boerenerven, landweggetjes en paden, alles vergeefs. Uiteindelijk via de …weg en een heel eind hobbel de hobbel, zag ik mijn pijltje recht naar de cache wijzen en de weg liep door. Heerlijk. Na het vinden van de cache er mijn meegebrachte broodjes opgepeuzeld onderwijl kijkend naar moeder de boerin die op een tractor gezeten met kind naast zich, bezig was het land te scheuren, of om te ploegen, of te bewerken, of hoe het ook mag heten.
Wist je trouwens dat de Milky Way ongeveer 100 miljard sterren telt en ongeveer 100.000 lichtjaren breed is? Dus eigenlijk toch een wonder dat ik de cache zo snel kon vinden. Dank daarvoor.
PS De cache-legger zou mij een groot plezier doen deze cache te laten veranderen in een multi-cache, want het duidelijk geen traditional. Dit voor de statistieken van meest gevonden multi’s (ter wereld).
1929. Stronk by GCB-Vzw
Zo’n beetje tussen Hoogstraten en Achtel in België moest ik zoeken naar een stronk. Volgens mij is de stash area een geliefde rustplaats voor jagers. Het lag er vol met lege hulzen in de kleuren blauw en rood. De blauwe zijn voor de konijnen, de rode voor het overige wild. Kan ook andersom zijn natuurlijk, want ik ben weliswaar een hunter, doch niet op dieren. De stronk was niet moeilijk te vinden en daarna weer lebboh ed lebboh terug over de landweg waarover ik hobbel de hobbel heen was gekomen. Bedankt voor de leuke cache.
1928. Two Eyes by GCB-Vzw
Toen ik kwam aanrijden naar de stash area bij de Belgische plaats Achtel, zag ik in het belendende bosje iemand aan het werk. Even een leuk praatje gemaakt met deze gepensioneerde boer die sprak met een prachtig streekaccent, maar desondanks kon ik hem wel verstaan. Hij had meerdere lapjes gond hier in de buurt en was nu bezig met hout te verzamelen voor het haardvuur. Natuurlijk was ie nieuwsgierig wat ik hier te zoeken had en ik heb hem op de hoogte gesteld. Van GPS-en wist hij trouwens alles, omdat ie te maken had gehad met landmeters in het kader van de ruilverkaveling. Overigens waar de cache nu ligt liep vroeger een weggetje waar hij altijd langs reed. Hij heeft beloofd goed op de cache te passen.
BVDLC
1927. Keldertje by GCB-Vzw
Nadat ik bij vorige cache al dacht met een keldertje te maken te hebben, nu het echte keldertje. Nog steeds in de buurt van de bijzondere plaats Wortel in België. Bij aankomst bleek, dat de kelder wel een kleine verbouwing kon gebruiken en zo gezegd zo gedaan. Daarbij kwam bovendien een schat aan het licht met daarin een TB. De TB heb ik meegenomen en kelder weer in de oorspronkelijke staat achtergelaten. Dank daarvoor.
1926. Klim er op by GCB-Vzw
Voor deze cache ging ik naar de bijzondere plaats Wortel in België en kwam terecht bij een piepklein huisje. Hier heb ik heel lang naar de cache gezocht. Dat kwam vooral, omdat ik de verkeerde cache-beschrijving volgde, namelijk die van ‘Keldertje’, de cache die ik hierna wilde gaan doen. Dus de administratie lag enigszins door elkaar, iets wat me anders zelden overkomt, hum. Gevolg van dit alles was wel, dat ik in gewetensnood geraakte. Volgens de beschrijving moest ik namelijk wegblijven van privé-terrein, maar volgens de hint moest ik de titel van de cache volgen en dus het huisje in. Daar kwam ik niet uit. Hulpeloos aan het dwalen geweest, niets kunnen vinden op alternatieve plekken en uiteindelijk wilde ik het opgeven. Toen ik in de auto de volgende cache wilde opzoeken, kwam het misverstand aan het licht. Wat een opluchting! Met hernieuwde moed was de cache toen vrij snel gespot. Dank daarvoor.
1925. Cache creek I by Speerpunt
Hier in Merksplas België voelde ik me toch wel enigszins bij de neus genomen toen ik op ongeveer 60 meter van de cache stond en tot de ontdekking kwam dat ik een belangrijk attirbuut niet had meegenomen: mijn zwembroekje. Aangezien naaktzwemmen geen optie was, zeker niet als ik dat doe, een langsfietsende dame om raad gevraagd. Volgens haar kon ik een heel eind verderop naar de overkant en vrolijk fietste zij verder in die richting. Nou dat kan ik ook natuurlijk. Dus fluks terug naar de auto, vouwfietsje eruit en peddelen maar. Viel nog niet mee over dat paadje. Maar de informatie klopte en zo vond ik de verborgen cache. Dank daarvoor.
1924. Down Under by Speerpunt
Nog steeds in de buurt van Wuustwezel België op zoek naar de volgende cache. Via een landweggetje arriveerde ik bij een geval over een beekje. Heet zoiets niet een Bailey-brug? Heb de brug aan alle kanten kanten bekeken. Noodzakelijkerwijs, want ik kon de cache maar moeilijk vinden. Uiteindelijk vond ik de cache op de plek waar ik het eerst had gekeken, maar blijkbaar niet goed genoeg. Heb de cache na afloop op dezelfde plek teruggelegd waar ik hem vond, maar als ik nu de spoilerfoto zie, is dat wel een ander plekje.
Dank voor de leuke cache.
1923. The Old Gate by Aandi
Verrassend daar in de buurt van het Belgische Wuustwezel zo’n poort tussen allemaal bomen met daarin kraaien met voorjaar in de kop. Officieel is de kraai een zangvogel en dat weten ze natuurlijk. Wat een concert! Vooral het schitterende vibrato van de baskraaien viel op. Ook het meerstemmige continuo in de hogere regionen uit de tweede acte van ‘Die diebische Elster’ was een genoegen om te horen. Het gaat wel over een ekster, maar weten die kraaien veel. Al genietend van al die muzikaliteit wezen zoeken naar een micro zonder stenen te verplaatsen, dus met de handen in de zakken, een niet ongebruikelijke zoekwijze voor mij. Uiteindelijk met succes. Dank daarvoor.
Ten slotte de kraaien bedankt met een daverend applaus. Daar waren ze wel even stil van…
1922. Return of the lake by Sint-Joris
Twee zaken waren lastig bij deze cache aan een meertje in de buurt van de Belgische plaats Meer. In de eerste plaats proberen er te komen. In de schone plaats Meer werd namelijk aan de weg gewerkt en het duurde wel even voordat TomTom een gaatje zag. Via een omweg dus tot vlakbij de cache geraakt. En daar begon voor mij het bibberen. Moest ik echt?... Ja dus. Met knikkende knieën – en dat is niet goed voor het evenwicht – centimeter voor centimeter het gevaar tegemoet. Water kan heel mooi zijn, maar soms ook koud en nat. Wat een opluchting toen ik de cache plots zag. Die kon ik zelfs graaien. En dat heb ik gedaan. Dank daarvoor.